Nedförsbacke

Senaste veckan har inte varit särskilt bra vad gäller varken lydnaden eller skyddet med Carla.. Vi har haft de här turena ett par gånger förut, men jag har på ett eller annat sätt lyckats hittat glöden i henne tillbaka. Just nu känns det en aningen hopplöst, men jag tänker inte ge mig! Idag blir det därför vila vad gäller träningen (då jag brukar träna ett par enkla minuter varje dag med henne), har istället gått en lång tur med henne idag bara och kastat lite boll, och låter henne få bara vara hund idag. Samtidigt måste jag försöka hitta en lösning väldigt snart! Så fort jag har fått rensat mitt huvud som just nu är sprängfylld med en massa tankar angående nästa vecka.


Första vårspåret!

Woho! Igår fick vi äntligen gå spår med Carla, och det gick fint. Gick inte så långt spår, men hon krånglade trots allt lite på en del vinklar, vilket man inte kan klandra henne för när det ändå var ett bra tag sedan hon har gått ett spår! Annars så fixade hon det galant. Istället för all nervositet så har glädjen och energin tagit över helt, så nu är jag bra peppad inför uttagningen! Bara allt går som det ska..

1 vecka har det gått här i Danmark och vädret har växlat mellan molningt och soligt (0-12 c) och så har det självfallet blåst en hel del, men det är ju något man få räkna med här i nordjylland!

Är så skönt att man inte har några studier att tänka på denna gången, bara få lov att träna hund och fixa lite på gården hemma hos Kennel Houen. Kan inte bli bättre!

Ska försöka ta lite mer bilder till bloggen.. Den ser så fruktansvärt tråkig ut utan! I framtiden blir det att skaffa sig en lite proffsigare kamera. Så jag kan gå runt och leka lite mr. Höglund om dagarna ;-)

Over and out.

Vistelse i Danmark och DM/VM uttagning i Herning

Så befinner jag mig numera i Danmark hemma hos Kennel Houen för en kort tid. Resan gick bra trots att vi hade två hundar med som var nyfikna på allt innanför färjan! Min mamma och kära storasyster Maria hängde med som sällskap och bärhjälp. De stannade bara över dagen och åkte sedan hemmåt fram mot kvällen.

Dagen efter så tog vi oss ner till Herning som arrangerade DM/VM-uttagning i två dagar. Två riktigt trevliga dagar blev det med hyfsat bra väder. Här i Danmark är det redan fritt från snö och vår i luften, härligt!

Generellt sett så fanns de inte riktigt så många ekipage som gjorde någon "wow-effekt" på mig tyvärr. De få som gjorde var b.la. Claus Eljertsen med Asbis Enzo (en i från gänget jag tränar med) som genomförde ett mycket, mycket flott lydnadsprogram, och dessutom det bästa som gjordes på uttagningen med 97 poäng. I skyddsdelen gjorde han också ett mycket bra jobb i från sig med 94 poäng. En annan hund som imponerade var Studsdals Milo som gjorde ett mycket bra arbete i skyddsdelen och fick 99 poäng (uttagningens bästa skyddsarbete). Niels Jørgen Nielsen och Dennis Houen gjorde som vanligt ett bra jobb att agera som figuranter under dagen.

Nästa uttagning är det min och Carlas tur!
Här finner ni resultatlistan ifrån uttagningen:

Home alone

Har suttit hemma hela dagen, inte så ovanligt, men idag har jag fått tagit hand om alla hundarna under dagen medans mina föräldrar åkte på CS mötet. Ska bli intressant och höra hur det gick sen.

I vilket fall som helst så kom Ronja hit och fikade med mig. Vi träffas så lite och det var verkligen skönt att få sitta och snacka lite skit! Vi kom fram till att vi skulle försöka och ses igen innan jag tar mitt pick och pack till Danmark i ca 2 månader. Har också kommit fram till att jag tänker bo i Sverige ett bra tag fram över. Jag har lite planer på gång och känner att jag behöver vara i Sverige för att få dem uppfyllda. Även om jag så länge har planerat att bo i Danmark så känns det inte riktigt bra att göra det ännu. Danmark försvinner ju ingenstans och det kan vara skönt att få ha ett ställe att semestra till lite då och då. Vem vet vad som händer i framtiden? Men som det ser ut just nu blir jag kvar i Sverige.

Efter att Ronja besökte mig så kom fler storfrämmande, syrran och hennes kompis Niklas kom hit på en snabbvisit.
Fan. Missade "Kick Ass" på TV1000 såg jag nu.. "Pineapple Express" skulle sändas på TV3 kl. 22.00 så då finns det något att kolla på denna lördagkväll i alla fall.

Ha en fin lördagkväll!

Planer och hårdträning

Mitt liv är minst sagt komplicerat (tro det eller ej),  och uppdateringen här har varit dålig p.g.a. det. Men här den senaste helgen fick jag min mamma att fotografera mig och Carla medan vi tränade några enkla övningar. Detta blev resultatet:


Denna helgen har CS (centralstyrelsen) i Schäferhundklubben årsmöte, mina föräldrar ska dit och jag skulle vilja hänga med också egentligen. Problemet blir att ingen kan passa hundarna här hemma då.. Får se hur det blir med det. En sak som är säker är att nästa vecka åker jag tillbaka till Danmark igen för att preppa inför min första uttagning till Danska mästerskapet. Går allt som det ska så ska jag och Carla ge järnet i maj!


RSS 2.0