SSM 2011

Så var vi hemma igen efter en lång och jä*ligt trevlig vecka nere i Malmö där SSM höll i både IPO, svensk bruks, agility och utställning på samma vecka. Att bara få umgås, skratta och kika på hundarna tillsammans med familj och vänner, och glömma vardagen för ett litet tag var just vad jag behövde!
SM i IPO i år var tyvärr inte av kanske allra högsta kvalitet man är van att se, men jag vill ändå ge en stor eloge till alla som deltagit. Man gör ju så gott man kan och en del hundar och hundförare har verkligen potenial till att bli farliga ute på banan, bara man får putsat på det sista bitarna. Vill framföra mina gratulationer till Björn Ahlsedt och Kvaser's Frode från Sk Solsta som tog silvret i BSL 3! Samt Linda Gustafsson med Lito's Crossy och Emma Gustafsson med Divahedens EÍPO! Två ungdomar som kämpat riktigt bra på SM! 

Något jag blir mer glad och positiv åt är att se hur många ungdomar det har börjat komma för att deltaga på SM i IPO! Vår svenska mästare var i år bara 16 år! Har också pratat och iaktagit två tjejer som verkar vara mycket engagerade i ungdomsverksamheten i Schäferhundklubben. Hur kul som helst! I år dömde jag också "barn med hund" på utställningen där 26 barn deltog. Också otroligt roligt att se hur engagerade och hur mycket allvar många tog det på. Dessutom så kan man börja se att publiken blir större för varje år. Jag hoppas verkligen att det kan fortsätta såhär och att årets ungdomsläger kommer till att bli en hit i år! Jag själv ska försöka ta mig dit och få med mig några stycken. Du som är barn eller ungdom och intresserad av hund tycker jag ska ta en titt på denna annons och kontakta därefter mig:
http://networkedblogs.com/kCQZg

På utställningen hade vi i år 100 mindre hundar, men exteriörmässigt verkade ligga rätt så bra till ändå. Vad gäller modprovet så tycker jag att vi har kunnat sett en klar förbättring! I bruksklass hanar deltog 28 st varav 23 st fick utpräglad, släpper; 1 fick utpräglad, släpper ej; 1 tillräcklig, släpper; 2 ej tillräckliga; 1 deltog inte skyddsarbetet (en grå hane!?). I bruksklass tikar deltog 17 hundar varav 15 hundar fick utpräglad, släpper och 2 ej tillräckliga. Systemet kring modpovsträning har helt klart förbättras också. Att man numera får gå in och planlägga sin egen träning på 6 min. kan inte bli bättre. Folk verkade också ta stor nytta av detta också! Det enda som inte funkade var tidssystemet, som avelskommiteén är medvetna om och tänker att korrigera det till nästa års SSM.

Vi själva hade en i tik i bruksklass, Indramarkens Prisma som i år blev V4 (placerad som nr.10) av 15 hundar och därav vår första indramarkare som deltar i bruksklass! Stort grattis till Therese Steen som har gjort ett riktigt bra jobb med henne!

Efter SSM såhär så har man varit väldigt sliten och trött.. och det slutade lite ledsamt då jag fick lämna tillbaka min lilla Carla. Det har varit extremt tomt efter henne här hemma och jag saknar henne vädigt mycket.. men livet går vidare och jag har ev. en liten en på gång som ni säkert får höra mer om till veckan! Livet känns också numera lite bättre och vinden verkar vända åt det mer positiva hållet. Undrar hur länge det håller denna gången?


Indramarkens Prisma BHP/IPO 1, AK 1, V
HD: B ED: 0

RSS 2.0