Ettårsfirandet, stadsloppet och picknick

I torsdags firade jag och min pojkvän att vi har hängt ihop i 1 år. Fick en ros, käkade thaimat och godis och såg på en bra film under dagen. Så mycket mer firande blev det inte då vi har lilla Denise att tänka på, samt att det det var uruselt väder. Fick en likadan ros som förra året när jag träffade Christopher. Undrar om han tänkt att detta ska bli en tradition för de nästkommande åren?
 
 
 
Rosen till vänster är från förra året och rosen till höger fick jag på vår ettårsdag i torsdags.
 
 
Min snygging!
 
 
Det har gått bra den här första veckan med henne. Kämpar dock fortfarande med att få henne rumsren. Inte det lättaste kan jag säga, men vi kämpar och håller humöret uppe. Vi blir också stoppade en hel del på våra promenader, så turerna blir alltid mycket längre än vad vi tänkt oss. Har väl inte så mycket emot det, bara bra träning för Denise att få träffa nya människor och hundar. Proceduren blir alltid den samma:
 
-"Nej men åh så söt! Får man hälsa?"
-"Ja absolut!
-" Vad är det för en ras?"
-" Jack Russel"
-" Den kan då inte vara gammal?"
-" 8 veckor."
- "Jag tror jag dör så söt hon är!"
 Osv.
 
Ja hon är ju för charmig vår lilla prinsessa! Orädd och nyfiken på allt. Hon är helt underbar! Runt 130 likes fick hon också på bilden jag la upp när hon var med på jobbet! Klicka på länken för att se bilden: https://www.facebook.com/pages/Hund-Kattspecialisten/141020229244386?fref=ts
 
 
 
 
Igår var vi och kikade på Christophers mamma och syster när de sprang i Stadsloppet. Vår kompis Sabina hängde med och hejade på dem och gick sedan till Orrholmen för att picknicka. Vi hade det jätte mysigt och fint väder fick vi på köpet.
 
 
 
 
Avslutade dagen med jodgubbar, socker och grädde.
 
 
Snart drar det ihop sig till midsommar. Vi ska fira ute i Väse hos mosters sommarstuga med ett gäng kompisar. Tror vi blir runt 20 st som ska fira dagen, vilket kommer att bli skitkul! Denise får vara med en stund när vi äter, sedan kommer nog mamma eller syster och hämtar henne så hon slipper vara med bland oss fulla människor.
Åker förmodligen ut till Väse redan på tisdag för att förbereda med allt och se till så det blir en kanonfest!
 
 
 
 
 

En dag på jobbet

Natten med Denise gick väldigt bra! Hon vaknade enbart 1 gång vid kl.1.00 och ville ut och kissa. Annars har hon sovit i sängen med hos hela natten. Kvart över sju fick jag gå upp och rasta henne innan vi skulle till jobbet. Hade lite beslutsångest om jag skulle låta henne sitta i cykelkorgen för första gången eller inte. Beslöt mig för att åka tidigare till jobbet om hon skulle få lite panik över att vara i cykelkorgen. Visade sig att det funkade hur bra som helst. Lite gnäll i början, men sen låg hon helt stilla under hela vägen helt tyst. Även när vi åkte hem så var det absolut inga problem att cykla med henne. Hon undersökte allt i butiken, träffade Tereses hundar Ceasar och Asta som hon lekte med, träffade mycket med folk, sov och käkade. Gjorde inte inne en enda gång! Underbara lilla varelse. Nu är vi hemma och hon sover tungt i sin fina bädd. Förstår inte hur en 8 veckors valp kan vara så medgörlig som hon är. Känns helt fantastiskt och snart har jag tänkt börja träna lite med henne också. Är väldigt sugen på att köra tävlingslydnad med henne. Så nu får jag sätta mig ned och läsa på lite regler. Nu är jag ledig fram till efter midsommar. Gött! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny familjemedlem!

Dags att blogga igen?
 
Så är hon äntligen här! Vår älskade Denise anlände till vårt hem idag kl.19.30. Hon var ordentligt trött efter att ha varit hos veterinären och blivit besiktad, samt fått sin valpspruta.UA utan anmärkningar fick hon, så det var ju kanon! 5 min. senare ville hon upp och leka lite, så jag och Christopher bestämde oss för att gå en liten tur med henne så hon fick göra ordentligt ifrån sig. Lite koppelträning på köpet blev det också. Måste säga att hon sköter sig jätte fint i kopplet för att vara första gången hon promenerar i det.
 
 
Hon fick ett varmt välkomnande av våra grannar som tyckte att hon var helt bedårande. Kan inte säga att jag inte håller med dem om det! Hon är så sjukt söt så det finns inte. Känner redan nu att hon kommer bli en liten bortskämd madam detta!
 
 
 
I morgon får hon följa med mig till jobbet och träffa min arbetskollega Inger. Så när arbetsdagen är över kommer jag att få hem en ännu tröttare hund hem kan jag garantera. Tur att jag har långledigt sen till midsommar (förhoppningsvis). Känner på mig att det kommer bli lite tufft de första veckorna fram över. Trots det så älskar jag verkligen att ha hund igen! Livet kunde inte vara bättre just nu.
 
 
 Nu säger jag god natt. Mamma säger att vi ska upp tidigt för att åka och jobba. Natti natti!
 

Nya hundägare!

På tisdag blir vi nya hundägare och det är första gången jag tar mig an en mindre ras, men det ska nog gå bra. Många "ojar" sig och lyfter på ögonbrynet när jag nämner att vi ska ha en Jack Russel. De är ju såklart väldigt kända för att vara en tuff ras, och det är jag fullt medveten om. Blir ändå uppriktigt sur över just de ovannämda reaktionerna hos folk. Dels tar jag själv mig illa vid och uppfattar det som att folk inte tror att jag skulle ha kunskaperna nog att kunna ta hand om en sån hund. Jag har ändå varit delaktig i både Isas (mamma till valparna) och schäfrarnas utveckling och uppfostran. Har absolut inte märkt någon skillnad på en Jack Russel eller en Schäfer. Det är ändå lika mycket ansvar, tid och träning som man får lägga ned på om man skulle välja en annan hundras. Ingen är bättre eller sämre enligt mig. Det är oftast inte dåliga hundar man har med att göra utan dåliga hundägare. 
 
Nog om dettta. Förhoppningsvis ska jag inte jobba på tisdag, för då ska vi åka till Kil hos veterinären Werner Schaudt kl. 17.00 och få valparna besiktade. När det är färdigt får vi hem henne till Kvarnberget!
 
Har ju också förberett med en liten cykelkorg som jag köpte på jobbet.
 
 
Fin va? Måste bara köpa en pakethållare som jag får montera fram på cyklen för att få fast korgen. Denise ska få följa med mig på jobbet på Onsdag. Det ska blir oerhört spännande och se vad hon säger till det! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuffingen Denise

 


En bra mamma!

Houen Iliana kan vara bland de bästa mödrarna i världen. Hon är helt fantastisk med sina valpar och även Isas valpar har vi upptäckt. Hon behandlar dem precis som om de vore hennes egna. Framför allt kan man se är hur lekfull hon är mot dem, och det är så fascinerande att se detta. 
 

 
 
 

RSS 2.0