Förberedelser

Nu har vi kommit igång med lite fysikövningar på vovvarna. Främst Bilbo. Han ska ställas ut den 2 Februari i Veda, och behöver bli lite fastare i ryggen. Har varit så svårt och veta hur man ska gå till väga och inte belasta honom för hårt. Han är ju bara 5 månader! Det jag i alla fall har kommit igång med är långpromenader där dem får gå i skritt och ligga på i linan i trav i snön och får pulsa lite. Sedan så har jag passat på att träna balansen på diverse stenar, bänkar och allt som kan tänkas gå på i Mariebergsskogen. Så har vi också kommit i gång och simmat på Urre Burr. Fick lära mig att när de har simmat i 3 min. så har de ungefär gått tre km. Vi simmar i en halvtimme med pauser i mellan åt, så det blir ungefär 3 mil! 
 
Det har inte blivit någon ringträning över huvudtaget för Bilbos del. Vi har mest gått i skogen och låtit honom ligga på medan jag gömmer mig och använder mitt unika ljud för att få upp manken på honom. Pratade med min arbetskollega  som också har schäfer. Hon berättade att de nästan enbart kör skogsträning med sina hundar. Deras hundar har ju aldrig haft problem med att gå inne i ringen, så förhoppningsvis kan han sköta sig lite. Vi kommer dock prova ringträna honom också. Så det inte blir allt för konstigt för honom när han kommer till Veda. 
 
Har kikat lite på systemkameror på nätet och är lite sugen på denna: 
 
 
 
 
 Den har ju fått bra i rescensioner så jag hoppas att det kan vara en bra och passande kamera för mig. 

Nya tag

Ja nu blir det nya tag med bloggen. Ibland hamnar jag lite i en svacka med bloggandet. Tycker ju det är roligast att fota och lägga upp fina kvalitetsbilder, men saknar en bra kamera. Har ni något tips på en bra kamera för ett förnuftigt pris så kommentera! 

Jag har varit en dålig matte som inte har tränat fullt så mycket som jag velat med mina hundar. Bästa tiden är ju egentligen när det dem är små och är som mest läroaktiga. Sedan så har jag inget körkort ännu, vilket stoppar mig lite. Jag har inte möjligheten att kunna åka på en lämplig plats/till klubben och träna med dem. Tråkigaste tiden på året också, vintern förstör lite och det blir mörkt fort. När jag bodde i Danmark blev jag bra bortskämd och fick möjligheten att vara delaktig i ett team som tränade 2-3 ggr i veckan. Innehöll 4 väldigt duktiga figuranter som kunde kritisera och ge råd om min träning. Nu står jag ensammen på egna ben, vilket inte är bra. Är det något jag lärt mig så är IPO en teamsport. Hade kanske önskat att det fanns folk man kunde träna oftare med. Så ursäkter finns det alltid, men nu måste jag komma igång! Om jag så ska stå ensammen. Det finns mycket jag kan träna själv och jag har egentligen gjort det förut. Så jag får stå ut tills jag kan hitta en bra och seriös grupp som kan tänka sig att träna ihop med mig. 

Så ser det ut och jag kommer försöka att informera lite mer hur det går för mig och mina hundar framöver. 

BRB!

RSS 2.0