OM MIG

Mitt namn är Martina Höglund och mitt liv kretsar kring schäferhundar, hundsporten IPO, utställningar och avel. Det har fullkomligt blivit min livstil tack vare mina kära föräldrar som drivit sin schäferuppfödning sedan jag var född (1990). Intresset blev mera seriöst först när jag var 12 år och då jag fick min första schäfertik. Hon hette Karat's Ahsra och hade inte så pjåkig exteriör, men saknade en fruktansvärd massa arbetsvilja. Trots allt så lyckades hon och jag åstadkomma vår första IPO etta samt avelskorning, men som familjehund var hon bäst att vara på och hon gav mig ett par värdefulla minnen av tiden vi hade tillsammans. B.la. så har vi fått uppleva många danska ungdomslägren som arrangerades av Danska Schäferhundklubben. Ett annat fint minne av henne var när vi fick en buckla på Svenska Schäfermästerskapet för utställning år 2006, och hon placerade sig som V4 (bakom 4 VA-tikar). Hennes få sista år som pensionär fick hon vara hos en fantastisk familj som älskade henne för den "soffpotatisen" hon var. Trots allt fick jag mycket med kunskaper som jag har nytta av idag, tack vare den hunden!




Karat's Ahsra (Bax v.d Luisenstrasse/Karat's Dakki) BHP/IPO 1, AK kl. 1, V 4 SSM 2006


När jag var 15 hade vi en kull valpar, var av en blev min lilla stjärna. Hon hette Indramarkens Magi och var tvärtemot det Ahsra var. Hon hade en sådan fantastisk samarbetsvilja och vår kemi var verkligen "spot on"! Jag gick den treåriga gymnasieutbildningen, hundsport, på Forshaga akademin och där hade jag med mig Magi under alla dagar jag gick på skolan. Efter hennes ganska så lyckade IPO etta (därav blev den första Indramarkenshunden som har blivit IPO-meriterad), hade jag stora planer för både henne och mig sommaren 2010.. som tyvärr inte kunde genomföras då jag i decembermånad blev tvungen att ta det hårda beslutet att ta bort henne. Det visade sig att hon led av spondylos (pålagringar i ryggen) vid 5-års ålder.



Indramarkens Magi (Uschigårdens Kastor/Uschigårdens Jade) IPO 1, beg. B

Genom de ovannämnda danska ungdomslägren lärde jag känna många unga med samma intresse som mig, och fick lära mig otroligt mycket om de olika schäferrelaterade ämnen. Hösten 2010 bodde jag hos ett par vänner till mig i nordjylland. Då tog jag över lilla Asbis Carla som jag under 2010-2011 tävlade och tränade med. En tik som jag håller väldigt mycket av trots den lilla tiden jag hade henne..



Asbis Carla (Yasso v Herding Brook/Glarbo Vera) BHP 3, AK (DK) kl.2, beg. B.


En stor del av denna blogg kommer att handla om de mesta hundrelaterade ämnen, men också vanliga vardagar, mina tankar, mina upplevelser och upptåg, både framgångar och nedgångar.
 
Idag bor jag med min pojkvän Christopher i Karlstad och jobbar på Hund och Katt Specialisten som butiksbiträde. Jag är också lite delaktig i mina föräldrars schäferuppfödning, Kennel Indramarken. Hjälper dem med att visa hundar på utställningar, och tränar och tävlar aktivt med våra hundar inom brukssporten IPO.
Denise och Bilbo är mina två busar som jag ägnar mycket av min tid åt. Ni kan läsa mer om på deras egna sidor. 
 
Trevlig läsning!
Trackback
RSS 2.0