"Gilla-knappen"

Har ju försökt att få den roliga "gilla-knappen" från Facebook att fungera på mina inlägg. Problemet har varit att när man "gillat" ett inlägg så automatiskt gillar man alla andra inlägg jag har på min sida. Jag vill att man ska kunna "gilla" ett inlägg åt gången. Detta är nu fixat, så nu kan ni "gilla" de inlägg ni verkligen gillar! ;-)"Heaven.. i'm in heaven!"

Lång morgonpromenad i solen med Carla och Ego (utbildningshund) fick det bli idag, härligt! Så himla roligt att se Carlas reaktion när hon ser alla träd och pinnar överallt, haha!

Tog lite bilder när vi var ute:

"KOLLA!! Det är ju pinnar överallt ju!"

 

Ska strax gå ut och träna med dem snart.


Bart Bellon

Behöver jag säga något???

Bart bellon
Uploaded by vanlobooranje. - More professional, college and classic sports videos.

Mängden med träning som gör det

Att vara arbetslös är inte så kul.. men det har sina fördelar. Jag har t.ex. hur mycket tid som helst för att träna med lilla Carla! Men att gå utan så mycket pengar är inte lika roligt.. vi får hålla tummarna på att man kan hitta något kortvarigt jobb någonstans.

Träningen idag med Carla var bra. Jag kan inget annat än att citera Dennis (Carlas ägare) ord gällande hundträning:

- "Det är mängden med träning som gör det".

True story! Carlas mängd av träning har blivit en del utan att överdriva, och det går åt det positiva hållet måste jag säga. Känner inte av så mycket av pressen för tillfället, men jag vet att den ligger där och lurar, och när det väl gäller så kommer den plötsligt att dyka upp. Jag hoppas att jag kan få styr på nervositeten när det väl gäller, det brukar annars gå bra men ibland så dyker den som sagt upp.

SSM 2011 går i Malmö under en hel vecka i juli månad, och man har sett till att det finns en hemsida till detta stora arrangemang inom Svenska Schäferhundklubben: www.ssm2011.se

Likaså det Danska mästerskapet i BHP 3 för Schäfer: www.bhp3dm-2011.dk/

Båda arrangemangen är uppskrivet i almanackan och jag kan inget annat göra än att träna vidare och längta! (Trots pressen.)

Trött tjej! Lustig ställning att sova på :-)

 

Lydnadsträning

Igår tränade vi igen och kameran kom allt med, så så här såg det ut:

 

Fortfarande en massa finslipning på detaljerna. Hon går lite för långt fram vissa sekvenser och sätter sig en aningen segt under gång. Sedan så är det jag själv som måste träna och ändra på mitt kroppsspråk!

 


Ångest

Idag har jag suttit vid datorn precis HELA dagen.. sorgligt med tanke på att Carla inte fick komma ut och träna idag, så jag har ångest som fan. Anledningen till att jag har suttit framför dataskärmen är att jag har uppdaterat SD Värmlands hemsida, med komplikationer (såklart!), vilket är ytterligare en anledning till varför det tog hela dagen!
Ok hon dör väl inte utav att få vila en dag, dessutom så kommer Maria (syster) och Erik (svåger) med sina hundar hem till oss och tränar i morgon istället, och då SKA vi träna! Planerar att filma en del av Carlas träningspass, så ni kan få se hur det går för oss.

Nu ska jag och mamma sätta oss framför teven och invänta farsan som har varit till Varberg och dömt med Frank Goldlust.


OM MIG

Mitt namn är Martina Höglund och mitt liv kretsar kring schäferhundar, hundsporten IPO, utställningar och avel. Det har fullkomligt blivit min livstil tack vare mina kära föräldrar som drivit sin schäferuppfödning sedan jag var född (1990). Intresset blev mera seriöst först när jag var 12 år och då jag fick min första schäfertik. Hon hette Karat's Ahsra och hade inte så pjåkig exteriör, men saknade en fruktansvärd massa arbetsvilja. Trots allt så lyckades hon och jag åstadkomma vår första IPO etta samt avelskorning, men som familjehund var hon bäst att vara på och hon gav mig ett par värdefulla minnen av tiden vi hade tillsammans. B.la. så har vi fått uppleva många danska ungdomslägren som arrangerades av Danska Schäferhundklubben. Ett annat fint minne av henne var när vi fick en buckla på Svenska Schäfermästerskapet för utställning år 2006, och hon placerade sig som V4 (bakom 4 VA-tikar). Hennes få sista år som pensionär fick hon vara hos en fantastisk familj som älskade henne för den "soffpotatisen" hon var. Trots allt fick jag mycket med kunskaper som jag har nytta av idag, tack vare den hunden!
Karat's Ahsra (Bax v.d Luisenstrasse/Karat's Dakki) BHP/IPO 1, AK kl. 1, V 4 SSM 2006


När jag var 15 hade vi en kull valpar, var av en blev min lilla stjärna. Hon hette Indramarkens Magi och var tvärtemot det Ahsra var. Hon hade en sådan fantastisk samarbetsvilja och vår kemi var verkligen "spot on"! Jag gick den treåriga gymnasieutbildningen, hundsport, på Forshaga akademin och där hade jag med mig Magi under alla dagar jag gick på skolan. Efter hennes ganska så lyckade IPO etta (därav blev den första Indramarkenshunden som har blivit IPO-meriterad), hade jag stora planer för både henne och mig sommaren 2010.. som tyvärr inte kunde genomföras då jag i decembermånad blev tvungen att ta det hårda beslutet att ta bort henne. Det visade sig att hon led av spondylos (pålagringar i ryggen) vid 5-års ålder.Indramarkens Magi (Uschigårdens Kastor/Uschigårdens Jade) IPO 1, beg. B

Genom de ovannämnda danska ungdomslägren lärde jag känna många unga med samma intresse som mig, och fick lära mig otroligt mycket om de olika schäferrelaterade ämnen. Hösten 2010 bodde jag hos ett par vänner till mig i nordjylland. Då tog jag över lilla Asbis Carla som jag under 2010-2011 tävlade och tränade med. En tik som jag håller väldigt mycket av trots den lilla tiden jag hade henne..Asbis Carla (Yasso v Herding Brook/Glarbo Vera) BHP 3, AK (DK) kl.2, beg. B.


En stor del av denna blogg kommer att handla om de mesta hundrelaterade ämnen, men också vanliga vardagar, mina tankar, mina upplevelser och upptåg, både framgångar och nedgångar.
 
Idag bor jag med min pojkvän Christopher i Karlstad och jobbar på Hund och Katt Specialisten som butiksbiträde. Jag är också lite delaktig i mina föräldrars schäferuppfödning, Kennel Indramarken. Hjälper dem med att visa hundar på utställningar, och tränar och tävlar aktivt med våra hundar inom brukssporten IPO.
Denise och Bilbo är mina två busar som jag ägnar mycket av min tid åt. Ni kan läsa mer om på deras egna sidor. 
 
Trevlig läsning!

RSS 2.0